Luisterboeken

Luisterboeken - Luisterpuntbibliotheek

Gaat lezen moeilijk, maar wil je toch úren leesplezier beleven? Denk dan aan de Daisy-luisterboeken van Luisterpuntbibliotheek, de Vlaamse openbare bibliotheek voor mensen met een leesbeperking (blind, slechtziend, fysieke beperking, afasie, dyslexie, …). Iedereen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kan lezen, kan bij Luisterpunt terecht voor gratis luisterboeken en brailleboeken. Bovendien kunnen ook zorgvoorzieningen gratis met ons aanbod aan de slag voor hun bewoners. Want iederéén kan lezen!


"Ik kan opnieuw alles lezen wat ik wil!"
(Caroline D.)

"Een twintigtal jaar geleden werd ik slechtziend en kreeg ik de diagnose Retinitis Pigmentosa. Ik kon eerst nog grootletterboeken lezen, maar mijn ogen gingen steeds meer achteruit. Mijn broer leerde me Luisterpuntbibliotheek kennen en ik schreef me in om luisterboeken te lezen op mijn smartphone. In het begin had ik twijfels: gaat dat wel lukken, naar een boek luisteren?


Maar ik moet zeggen: ik was meteen verkocht. Ik houd ervan om elke dag op mijn vaste momenten in de zetel te lezen met de Anderslezen-app. Met de app kan ik bovendien de snelheid aanpassen, en lees ik soms aan 130 of 140% van de normale snelheid. Het aanbod luisterboeken van Luisterpunt is enorm, ik ga in mijn leven nooit alle boeken kunnen lezen die ik wil lezen. Luisterpunt heeft mijn wereld opnieuw geopend."

Hoe werkt Luisterpuntbibliotheek?

Luisterpunt is een verzend- en onlinebibliotheek. Dat betekent dat je alles van thuis uit kan regelen. Je kan de boeken eenvoudig beluisteren met de gratis Anderslezen-app op je tablet of smartphone. Daarnaast kan je de luisterboeken ook lenen op cd.


Je kan boeken aanvragen in de online catalogus op de computer of in de app maar Luisterpunt heeft ook een uitleendienst. Die kan je elke werkdag telefonisch of via e-mail contacteren om nieuwe boeken aan te vragen of om andere vragen te stellen. Luisterpunt staat voor je klaar.

 

Welke boeken vind je bij Luisterpuntbibliotheek?

Bij Luisterpuntbibliotheek kan je kiezen uit meer dan 30.000 luisterboeken. Het aanbod kan je vergelijken met dat van de gewone bibliotheek: fictie, non-fictie, poëzie, jeugdboeken, kookboeken, enzovoort. Voor elk wat wils!

 

Wil je de razend populaire reeks ‘De zeven zussen’ van Lucinda Riley ontdekken of je verdiepen in de geschiedenis van de Bourgondiërs met Bart Van Loo? Genieten van een hoorspel met de stemmen van de vroegere BRT of van een Vlaamse klassieker zoals ‘De vlaschaard’ van Stijn Streuvels? Heerlijk wegdromen met het nieuwste romantische boek van Danielle Steel, of meespeuren naar de dader in spannende detectives van Pieter Aspe? Het kan allemaal, en nog veel meer! Luister hieronder naar enkele fragmentjes.De meeste luisterboeken worden ingelezen door vrijwilligers die geslaagd zijn voor een stemproef. Meer dan 300 mensen kruipen elke week enkele uren in de studio om boeken in te lezen. Daarnaast lezen jaarlijks een 40-tal auteurs hun eigen boek in. Recent lazen bijvoorbeeld Diane Broeckhoven, Geert van Istendael, Annelies Verbeke, Jean-Paul Van Bendegem, Mia Doornaert, Harry De Paepe, Naima Charkaoui en Ingrid Vander Veken hun nieuwste boek in. 

 

Je vindt ongetwijfeld boeken naar jouw smaak. Grasduin in onze catalogus op daisybraille.bibliotheek.be.Caroline en Tine vertellen over hun leeservaringen

Meer info en contact

Alle info vind je op www.luisterpuntbibliotheek.be

Meer weten over de Anderslezen-app? Surf naar www.luisterpuntbibliotheek.be/anderslezen-app.

Lid worden? Schrijf je in op https://mijn.luisterpuntbibliotheek.be/nl/lid-worden.


Werk je voor een zorgvoorziening en wil je binnen je organisatie aan de slag gaan met onze luisterboeken?

Bekijk alle info voor zorgvoorzieningen en schrijf je in op onze zorgnieuwsbrief (4x per jaar).


Heb je vragen? Contacteer ons, we staan voor je klaar:Blijf je graag op de hoogte? Volg Luisterpunt op Facebook en YouTube.